Havi hidrometeorológiai tájékoztató - 2017. június

 

Meteorológiai helyzet

 

Csapadék

Idén júniusban a sokéves havi átlagnak csak közel 50%-a hullott Igazgatóságunk területére: a júniusi átlag 32 mm volt, ami 31 mm-rel volt kevesebb, mint a sokéves júniusi átlag (73 mm).

Igazgatóságunkon a lehullott csapadék havi mennyisége 17 mm (Mátraszentimre) és 62 mm (Ürbő) között alakult. A tárgyidőszakban a főbb részvízgyűjtőkön az alábbi havi területi átlagok adódtak:Közép-Duna vízgyűjtő: 28 mm, Zagyva vízgyűjtő: 33 mm, Ipoly vízgyűjtő: 30 mm, Duna-Tisza-Hátság vízgyűjtő: 40 mm. E szerint júniusban a legtöbb csapadék a Duna-Tisza-Hátság vízgyűjtőt érte, a másik három vízgyűjtő közelítőleg azonos mennyiségű csapadékot kapott.

Bővebben...

Havi hidrometeorológiai tájékoztató - 2017. május

 

Meteorológiai helyzet

 

Csapadék

Idén májusban a sokéves havi átlaghoz képest 24%-kal kevesebb csapadékmennyiség hullott Igazgatóságunk területére: a májusi átlag 50 mm volt, ami 12 mm-rel volt kevesebb, mint a sokéves májusi átlag (62 mm).

Igazgatóságunkon a lehullott csapadék havi mennyisége 13 mm (Tököl) és 143 mm (Mátraszentimre) között alakult. A tárgyidőszakban a főbb részvízgyűjtőkön az alábbi havi területi átlagok adódtak:Közép-Duna vízgyűjtő: 53 mm, Zagyva vízgyűjtő: 66 mm, Ipoly vízgyűjtő: 39 mm, Duna-Tisza-Hátság vízgyűjtő: 44 mm. E szerint májusban a legtöbb csapadékot a Zagyva vízgyűjtője, a legkevesebbet az Ipoly vízgyűjtő kapta.

Májusban a legnagyobb többlet (56 mm) Mátraszentimre állomáson jelentkezett, míg a legnagyobb hiány (70 mm) Diósjenő állomáson volt.

Bővebben...

Havi hidrometeorológiai tájékoztató - 2017. április

 

Meteorológiai helyzet

 

Csapadék

Idén áprilisban a sokéves havi átlaghoz képest 23%-kal több csapadékmennyiség hullott Igazgatóságunk területére: a havi átlag 54 mm volt, ami csak 10 mm-rel volt több, mint a sokéves áprilisi átlag (44 mm).

A lehullott csapadék havi mennyisége 32 mm (Apc) és 81 mm (Pásztó) között alakult. A tárgyidőszakban a főbb részvízgyűjtőkön az alábbi havi területi átlagok adódtak:Közép-Duna vízgyűjtő: 55 mm, Zagyva vízgyűjtő: 59 mm, Ipoly vízgyűjtő: 52 mm, Duna-Tisza-Hátság vízgyűjtő: 51 mm. E szerint áprilisban az egyes rész vízgyűjtőkre közel azonos mennyiségű csapadék hullott.

Bővebben...

Havi hidrometeorológiai tájékoztató - 2017. március

Meteorológiai helyzet

 

Csapadék

Idén márciusban a sokéves március havi átlaghoz képest ~ 10%-kal több csapadékmennyiség hullott Igazgatóságunk területére: a havi átlag 37 mm volt, ami csak 4 mm-rel volt több, mint a sokéves márciusi átlag (33 mm).

Bővebben...

Kvassay hajózsilip

Események

Igazgatósági fotópályázat (2017. július)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. július hónapban 13 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bahorecz Éva: Őrhalom, Tökös-holtág (2016.)

2. Pomázi Szabolcs: Dejtár, gátőrház (2017.)

3. Kabarcz Ákos: Ipolytölgyes, hallépcső (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

1

III. Szakaszmérnökség I. főzőverseny

2017. július 24-én a III. Szakaszmérnökség központi irodaépületének (Ráckeve) udvarán megrendezésre került a szakaszmérnökség I. főzőversenye. Az induló nyolc csapat főztjeit öt tagú zsűri értékelte.

Bővebben...:

Elköszönés

2017. július 20-án egy kisebb összejövetel keretén belül egy újabb régi kollegától köszöntünk el. Szabó Zoltán a Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Osztály műszaki ügyintézője 2001. június 9-től volt a Közép-Duna-völgyi Igazgatóság dolgozója. 2017. július 31-től, több mint 16 év után – családi okok miatt - távozik Igazgatóságunkról.

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00