Nyílt nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán

2017. november 22-én került megrendezésre Baján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának nyílt napja. A rendezvényt Dr. Bíró Tibor dékán nyitotta meg, aki bemutatta a kar és intézeteinek munkáját, és előadásával próbálta a vízügyi pálya választására ösztönözni a pályaválasztás előtt álló diákokat. Ezt követte Dr. Balatonyi László, az Orságos Vízügyi Főigazgatóság osztályvezetője ismertette a vízügyi életpálya lehetőségeit, sokszínűségét és szépségeit. A Hallgatói Önkormányzat munkájáról Zagyva Dániel HÖK elnök tartott előadást.

Az aulában felállított standoknál a leendő hallgatók megismerkedhettek a 12 vízügyi igazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság munkásságával, elhelyezkedésével. Igazgatóságunkat Jilling Alexa, Dr. Kovács Péter, Márton Attila és Kalina Ilona képviselte.

A nyílt napon mintegy 150 fő érdeklődő regisztrált. Remélhetőleg sikerült a vízügyi szakma szépségeit a fiatalok számára bemutatni, ezzel elősegítve a jövő vízügyes mérnökállományának gyarapodását.

kep 1kep 2pult

Kvassay hajózsilip

Események

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!

Igazgatósági fotópályázat (2017. augusztus)

 A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. augusztus hónapban 14 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bakos Tímea: Boldogi szitakötő (2017.)

2. Váradi Imre: Kisvízfolyás Nógrádban (2016.)

3. Szilágyi János: Fürdőző bivalyok Apaj térségében (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

5

Címadományozás augusztus 20-a alkalmából

logó KDVVIZIG

Augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István ünnepén a vízügyi szolgálatban végzett eredményes munkájának
elismeréséül a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00