Nigériai delegáció fogadása a Tassi Hajózsilipnél

Nigériai vízügyi szakemberek 10 fős csoportja tanulmányi látogatást tett Magyarországon, melynek során megtekintették a közel 100 éves múltra visszatekintő Tassi Vízlépcsőt, amely Igazgatóságunk vagyonkezelésében és üzemeltetésében áll. A Tassi telepünkre érkező delegációt, illetve kísérőiket - Fülöp Bencét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartható Tanulmányok Intézetének munkatársát, valamint dr. Hussaini M. Umart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Afrika Koordinátorát - elsőként Kovács Attila János, a III. Szakaszmérnökség vezetője fogadta nyitóbeszédével.

A beszédet követően Terlaky Fanni, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály műszaki ügyintézője tartott egy angol nyelvű előadást, amelynek első felében röviden bemutatta a dunai folyószabályozás és árvízvédelem történetét és szakaszait, továbbá felvázolta a 1.49 Budapest-bajai öblözet árvízvédelmi rendszerének fejlődését és jelenlegi felépítését. A prezentáció második felében a Ráckevei (Soroksári)-Duna került részletesebben bemutatásra, annak történetével, vízgazdálkodásával, valamint a vízminőségének és vízpótlásának a javítását célzó RSD projekttel. A hallgatóság kifejezetten érdekesnek találta a Ráckevei (Soroksári)-Duna két nagyműtárgy által szabályozott rendszerét, illetve annak többfunkciójú voltát. Az előadás végeztével lehetőség nyílt a telepen található munkagépek, tárolók, valamint magának a Tassi Hajózsilipnek a közelebbről való megtekintésére. Igazgatóságunk kollégái a bejárás során részletes tájékoztatást adtak a delegáció tagjainak a felmerült kérdésekre. A bejárás fénypontja a hajózsilip működésének a szemléltetése volt, amikor is a III. Szakaszmérnökség munkatársai a billenőtábla felállítása és a támkapuk bezárását követően feltöltötték a kamrát a felvízszintig (RSD felőli). A delegáció tagjai a bejárás végeztével megköszönték Igazgatóságunk dolgozóinak a magas színvonalú fogadtatást, és jelezték, hogy a jövőben is szeretnének majd újabb szakmai látogatást tenni Igazgatóságunknál.

20171017 095853 mod20171017 110033received 159662601293782 mod

Kvassay hajózsilip

Események

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!

Igazgatósági fotópályázat (2017. augusztus)

 A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. augusztus hónapban 14 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bakos Tímea: Boldogi szitakötő (2017.)

2. Váradi Imre: Kisvízfolyás Nógrádban (2016.)

3. Szilágyi János: Fürdőző bivalyok Apaj térségében (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

5

Címadományozás augusztus 20-a alkalmából

logó KDVVIZIG

Augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István ünnepén a vízügyi szolgálatban végzett eredményes munkájának
elismeréséül a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00