Augusztus 20-i tűzijáték

Az idei tűzijáték megrendezését elnyerő Nuvu Kft., a látvány fokozása érdekében a Dunán lehorgonyzott három nagy bárka között kisebb, a tűzijátékban aktívan részvevő, úszóegységeket is el kívánt helyezni. A választás az Igazgatóságunk nagyobb, katamarán kialakítású bójáira, szakszerű nevén tutajaira esett. Ezekből két - egyenként hét-hét darabból álló fűzér került összeállításra. A helyszínre szállítást és a kihelyezést, majd a rendezvény végén ezek összeszedését az Igazgatóság két kitűzőhajója, összesen nyolc fős legénységgel végezte. A szállíthatóság miatt a tutajokat először szorosan egymás mögé kellett rögzíteni és így, a hajók oldalához kötni. A tűzijáték helyszínén ezeket egyenként 300 m hosszban, egymástól 40 m távolságra szét kellett ereszteni. A tutajok szétkapcsolását, helyükre történő eresztését két motorcsónak segítette. A tutajokkal a vízen történő manővereket egy-egy hajósunk végezte a motorcsónakból. A bonyolultabb manőver a rendezvény után a tutajok ismételt összeszedése jelentette, mert ekkor már ezt sötétben és az élénk hajóforgalom miatt viszonylag nagy hullámzásban kellett végrehajtani. A kitűző hajók személyzete mind a két műveletet sikeresen végrehajtotta, a hajók és a legénység hajnali 1:30-kor szerencsésen befutott a kikötőjébe.

IMG 2307
Kitűző V. indulása a tűzijátékokkal felszerelt tutajokkal

WP 20170820 16 39 39 Pro
Kilövésre váró tűzijátékok  a Kitűző III. mellett

WP 20170820 19 40 29 Pro
A legalsó bárka és felette három, már helyén levő tutaj

WP 20170820 20 08 17 Pro
A tutajok a megvilágított parlament előtt 

WP 20170820 21 00 41 Pro
Tűzijáték közben

IMG 2316
A kilőtt tűzijátékok leszerelése hétfőn

 

Kvassay hajózsilip

Események

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!

Igazgatósági fotópályázat (2017. augusztus)

 A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. augusztus hónapban 14 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bakos Tímea: Boldogi szitakötő (2017.)

2. Váradi Imre: Kisvízfolyás Nógrádban (2016.)

3. Szilágyi János: Fürdőző bivalyok Apaj térségében (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

5

Címadományozás augusztus 20-a alkalmából

logó KDVVIZIG

Augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István ünnepén a vízügyi szolgálatban végzett eredményes munkájának
elismeréséül a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00