Medermérés a Trianoni-csatornán

Igazgatóságunk Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztálya medermérést végzett a Letkés község közigazgatási területén található Trianoni csatornán vagy más néven Új-Ipolyon.

A mérésre két célból került sor: egyrészről lehetőséget biztosított a kollégáknak korszerű geodéziai mérőműszerek gyakorlati alkalmazására (RTK korrekciós Leica GS16 GNSS és Leica TS06 mérőállomás), másrészről a felmérés eredményei alapot nyújthatnak egy a holtág rehabilitációját és fejlesztését célzó tanulmánytervhez. A tervben meghatározásra kerülnek a szükséges beavatkozások, amelyekkel a csatorna többcélú hasznosítása megvalósulhat. A rekreációs fejlesztési lehetőségek között felmerült egy horgász versenypálya kialakításának ötlete, mely Letkés Község Polgármesteri Hivatala, az Új Ipoly Horgászegyesület, illetve a Nógrád Megyei Horgászszövetség közös részvételével valósulhatna meg. A csatorna rekonstrukciójával növelésre kerülne a nyílt vízfelület, amivel a vizes élőhely mérete is nőne, továbbá a természeti értékek fenntartásával és a rekreációs-horgászati lehetőségek bővítésével ezt az igaz mesterségesen kialakított, de mára már természeti kinccsé alakult holtágat elérhetőbbé lehetne tenni a természetbarát közönséghez.

IMG 20170718 114306IMG 20170718 130357PANO 20170718 113933

Kvassay hajózsilip

Események

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!

Igazgatósági fotópályázat (2017. augusztus)

 A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. augusztus hónapban 14 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bakos Tímea: Boldogi szitakötő (2017.)

2. Váradi Imre: Kisvízfolyás Nógrádban (2016.)

3. Szilágyi János: Fürdőző bivalyok Apaj térségében (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

5

Címadományozás augusztus 20-a alkalmából

logó KDVVIZIG

Augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István ünnepén a vízügyi szolgálatban végzett eredményes munkájának
elismeréséül a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00