Megújult a Vízrajzi és Adattári Osztály gépkocsiparkja

A KDVVIZIG Vízrajzi és Adattári Osztálya 4 db gépkocsival látja el feladatait, melyek közül kettő lecserélésével az elmúlt hónapokban jelentősen megfiatalodott a gépkocsi állomány.

Vízrajzi mérőhálózatunk közel 600 állomásból és mérőhelyből áll, amelyek üzemeltetése, karbantartása, illetve az előírt rendszeres mérések végrehajtása jelentős, évi 30-50 ezer kilométeres gépkocsi futásteljesítményt igényel. Mostanáig feladatainkat 2 db Ford Ranger pick-uppal valamit egy Mitsubishi Pajero Pinin terepjáró személygépkocsival láttuk el. Előbbiek 11 éves korukra 350-400 ezer kilométert futottak, míg a 15 éves Mitsubishi terepjárónk futásteljesítménye megközelítette a 750 ezer kilométert. Egyre költségesebb volt a gépkocsik megfelelő színvonalú üzemben tartása, ezért mindenképpen szükségessé vált az egyre korosodó járművek cseréje. Ez a folyamat tavaly kezdődött és az elmúlt hetekben fejeződött be.

Így jelenleg osztályunk gépkocsiparkjának legidősebb tagja a Dr. Csoma János vízrajzi mérőhajó kiszolgálására 2014 őszén beszerzett Toyota Hilux lett. Az egyik Ford Rangert tavaly tavasszal cseréltük egy Volkswagen Amarokra, míg a legidősebb, legtöbbet futott Mitsubishi Pajerot idén áprilisban váltotta egy Suzuki Vitara. Legújabb gépkocsink ismét egy Toyota Hilux, amely a másik Ford Ranger helyett érkezett június végén. A leadott gépkocsikat Igazgatóságunk szakaszmérnökségein használják a továbbiakban.

A fentieknek köszönhetően osztályunk gépkocsiparkja jelenleg szinte újnak mondható, hiszen a legidősebb kocsi sincs még három éves, a legfiatalabbak pedig csak néhány hónaposak. Ennek megfelelően ezek a gépkocsik reményeink szerint még hosszú évekig segítik a Magyar Vízrajzi Szolgálat és osztályunk munkáját.

IMG 4940-2

 

IMG 4952-2

 

Kvassay hajózsilip

Események

Igazgatósági fotópályázat (2017. július)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. július hónapban 13 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bahorecz Éva: Őrhalom, Tökös-holtág (2016.)

2. Pomázi Szabolcs: Dejtár, gátőrház (2017.)

3. Kabarcz Ákos: Ipolytölgyes, hallépcső (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

1

III. Szakaszmérnökség I. főzőverseny

2017. július 24-én a III. Szakaszmérnökség központi irodaépületének (Ráckeve) udvarán megrendezésre került a szakaszmérnökség I. főzőversenye. Az induló nyolc csapat főztjeit öt tagú zsűri értékelte.

Bővebben...:

Elköszönés

2017. július 20-án egy kisebb összejövetel keretén belül egy újabb régi kollegától köszöntünk el. Szabó Zoltán a Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Osztály műszaki ügyintézője 2001. június 9-től volt a Közép-Duna-völgyi Igazgatóság dolgozója. 2017. július 31-től, több mint 16 év után – családi okok miatt - távozik Igazgatóságunkról.

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00