Megújult a Vízrajzi és Adattári Osztály gépkocsiparkja

A KDVVIZIG Vízrajzi és Adattári Osztálya 4 db gépkocsival látja el feladatait, melyek közül kettő lecserélésével az elmúlt hónapokban jelentősen megfiatalodott a gépkocsi állomány.

Vízrajzi mérőhálózatunk közel 600 állomásból és mérőhelyből áll, amelyek üzemeltetése, karbantartása, illetve az előírt rendszeres mérések végrehajtása jelentős, évi 30-50 ezer kilométeres gépkocsi futásteljesítményt igényel. Mostanáig feladatainkat 2 db Ford Ranger pick-uppal valamit egy Mitsubishi Pajero Pinin terepjáró személygépkocsival láttuk el. Előbbiek 11 éves korukra 350-400 ezer kilométert futottak, míg a 15 éves Mitsubishi terepjárónk futásteljesítménye megközelítette a 750 ezer kilométert. Egyre költségesebb volt a gépkocsik megfelelő színvonalú üzemben tartása, ezért mindenképpen szükségessé vált az egyre korosodó járművek cseréje. Ez a folyamat tavaly kezdődött és az elmúlt hetekben fejeződött be.

Így jelenleg osztályunk gépkocsiparkjának legidősebb tagja a Dr. Csoma János vízrajzi mérőhajó kiszolgálására 2014 őszén beszerzett Toyota Hilux lett. Az egyik Ford Rangert tavaly tavasszal cseréltük egy Volkswagen Amarokra, míg a legidősebb, legtöbbet futott Mitsubishi Pajerot idén áprilisban váltotta egy Suzuki Vitara. Legújabb gépkocsink ismét egy Toyota Hilux, amely a másik Ford Ranger helyett érkezett június végén. A leadott gépkocsikat Igazgatóságunk szakaszmérnökségein használják a továbbiakban.

A fentieknek köszönhetően osztályunk gépkocsiparkja jelenleg szinte újnak mondható, hiszen a legidősebb kocsi sincs még három éves, a legfiatalabbak pedig csak néhány hónaposak. Ennek megfelelően ezek a gépkocsik reményeink szerint még hosszú évekig segítik a Magyar Vízrajzi Szolgálat és osztályunk munkáját.

IMG 4940-2

 

IMG 4952-2

 

Kvassay hajózsilip

Események

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!

Igazgatósági fotópályázat (2017. augusztus)

 A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. augusztus hónapban 14 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bakos Tímea: Boldogi szitakötő (2017.)

2. Váradi Imre: Kisvízfolyás Nógrádban (2016.)

3. Szilágyi János: Fürdőző bivalyok Apaj térségében (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

5

Címadományozás augusztus 20-a alkalmából

logó KDVVIZIG

Augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István ünnepén a vízügyi szolgálatban végzett eredményes munkájának
elismeréséül a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00