Új hidrometeorológiai állomás a bánki mederőrtelepen

2017. július közepétől megkezdte működését Igazgatóságunk legújabb távjelző hidrometeorológiai állomása Bánkon, a Mederőrtelep és Oktatási központ udvarán. Az állomás az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) és a Vízügy közös érdekeltségű észlelőhálózatának részeként került kialakításra.

IMG 4942-2

IMG 4943-2Az új állomás csapadék-, léghőmérséklet- és légnedvességmérő műszerekkel van felszerelve, melyeket Igazgatóságunk a 2007-2013 EU ciklus KEOP projekt maradványkeretéből szerzett be. A műszerkertet a KDVVIZIG Vízrajzi és Adattári Osztály, valamint a területileg érintet t II. Szakaszmérnökség munkatársai alakították ki. A műszerek beüzemelését az OMSZ munkatársai végezték és a továbbiakban is ők fogják azokat üzemeltetni.

Az új állmáson észlelt adatok távmérő rendszeren keresztül az OMSZ adatbázisába kerülnek be, ahonnan a megfelelő ellenőrzések és korrekciók után, a már évek óta működő közös érdekeltségű hálózat adataihoz hasonlóan, az Országos Vízügyi Főigazgatóság rendszerén (HYDROINFO) keresztül lesznek hozzáférhetők a vízügyi ágazat számára.

  

Kvassay hajózsilip

Események

Igazgatósági fotópályázat (2017. július)

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. július hónapban 13 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bahorecz Éva: Őrhalom, Tökös-holtág (2016.)

2. Pomázi Szabolcs: Dejtár, gátőrház (2017.)

3. Kabarcz Ákos: Ipolytölgyes, hallépcső (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

1

III. Szakaszmérnökség I. főzőverseny

2017. július 24-én a III. Szakaszmérnökség központi irodaépületének (Ráckeve) udvarán megrendezésre került a szakaszmérnökség I. főzőversenye. Az induló nyolc csapat főztjeit öt tagú zsűri értékelte.

Bővebben...:

Elköszönés

2017. július 20-án egy kisebb összejövetel keretén belül egy újabb régi kollegától köszöntünk el. Szabó Zoltán a Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Osztály műszaki ügyintézője 2001. június 9-től volt a Közép-Duna-völgyi Igazgatóság dolgozója. 2017. július 31-től, több mint 16 év után – családi okok miatt - távozik Igazgatóságunkról.

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00