Emléktábla avatás

DSCN0661A Magyar Hidrológiai Társaság Közép-Duna-völgyi Területi Szervezete emléktáblát állított Dr. Vitális Sándor egykori elnök életművének elismeréséül a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum Bányászati Kiállítóhely udvarán, melynek avatására 2017. június 21-én, igazgatóságunk munkatársainak részvételével került sor.

Az ünnepség keretében Szilágyi Attila, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság igazgatója, az MHT Közép-Duna völgyi Területi Szervezetének elnöke, Dr. Fodor Miklós Zoltán, a Dornyay Béla Múzeum igazgatóhelyettese és Dr. Lénárt László, az MHT Hidrogeológiai Szakosztályának elnöke tartott megemlékező beszédet Dr. Vitális Sándor bányászati és hidrogeológiai munkásságáról.

 

 DSCN0602

Dr. Vitális Sándor Kossuth-díjas geológus, egyetemi tanár, a föld- és ásványtani tudományok doktora tudományos tevékenysége során Magyarország szinte minden fontos geológiai, hidrogeológiai és műszaki földtani problémájával foglalkozott. Nevéhez fűződik az országos szénkutatás és szénvagyonfelmérés megindítása és fellendítése, a radioaktív anyagok és a recski érckutatás bentonitlelőhelyeinek feltárása. Bányageológiai kutatásai mellett a földtan és vízföldtan területein folytatott munkássága is kiemelkedő eredményeket hozott, foglalkozott többek között a bányatelepek, városok, iparművek ivó- és ipari vízellátásával, a sikondai és pünkösdfürdői termálvíz és a kisterenyei ásványvíz lelőhelyek felmérésével. Kezdeményezésére indult meg az ország földtani és hidrogeológiai újratérképezése, szorgalmazta a Nagy-Alföld addig viszonylag elhanyagolt területének vizsgálatát. Közreműködött a szakmunkás- és szakemberképzésben is, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán geológushallgatók generációinak oktatta a hidrogeológiát, kőszénföldtant és más alkalmazott földtani tárgyakat.

Az emléktáblát és környezetét a KDVVIZIG újítatta fel Cserny György irányítása mellett. Az emléktáblát Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere és Szilágyi Attila, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság igazgatója avatta fel.

DSCN0586DSCN0634

Az ünnepség zárásaként igazgatóságunk nevében Taliga Péter Krisztián szakaszmérnökség-vezető koszorú elhelyezésével fejezte ki tiszteletét a neves geológus emléke előtt.

DSCN0636

Kvassay hajózsilip

Események

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!

Igazgatósági fotópályázat (2017. augusztus)

 A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. augusztus hónapban 14 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bakos Tímea: Boldogi szitakötő (2017.)

2. Váradi Imre: Kisvízfolyás Nógrádban (2016.)

3. Szilágyi János: Fürdőző bivalyok Apaj térségében (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

5

Címadományozás augusztus 20-a alkalmából

logó KDVVIZIG

Augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István ünnepén a vízügyi szolgálatban végzett eredményes munkájának
elismeréséül a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00