Országos Vízrajzi Mérőgyakorlat 2017. (Hajdúszoboszló-Balmazújváros)

Az idén május 23-25. között a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Debrecen) adott otthont a hagyományosan megrendezésre kerülő éves vízrajzi mérőgyakorlatnak. A gyakorlaton a 12 Vízügyi Igazgatóság, valamint a bajai Eötvös József Főiskola vízrajzos mérőcsoportja és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is képviselte magát.

A KDVVIZIG részéről Albert Kornél, Berke Barnabás, Selyem Imre, Krémó Milán, Margitics Dániel vett részt.

A mérőcsoportok feladata a Kösely belvízrendszer mérése volt 14 ponton.  A KDVVIZIG mérőcsoportja a Kösely-főcsatorna 48+470 szelvényében végezte el a mérést StreamPro ADCP műszerrel. A különböző mérési helyről kapott eredmények hozzájárultak ahhoz, hogy az egyidejű több ponton mért vízhozamokkal tisztább képet kapjunk a belvízrendszer vízforgalmáról.  

Az egyidejű ADCP kalibráló mérést a Keleti-főcsatorna bp. 47+700 – 47+900 szakaszán folytatták az Igazgatóságok. Az elsődleges eredmények szerint a különböző ADCP-k mérései sikeresek lettek, mivel az összes mérőcsapat közel ugyanazt a vízhozamot mérte 5%-os hiba határon belül.  Az egyidejű összemérés célja pedig az Igazgatóságokon használt különböző mérőműszerek azonos körülmények között mért eredményeinek az összehasonlítása volt.  Az összemérés során átlagosan 10,6 m3/s vízhozamot mértek.

A mérések után megtörtént az eredmények összesített kiértékelése. Ezek után elhangzottak a vízrajzi szolgálat aktuális kérdései. Zárszóként a vízrajzos kollégák megosztották tapasztalataikat.

IMG 20170524 101222 IMG 20170524 110239 IMG 20170524 112629

Kvassay hajózsilip

Események

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!

Igazgatósági fotópályázat (2017. augusztus)

 A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. augusztus hónapban 14 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bakos Tímea: Boldogi szitakötő (2017.)

2. Váradi Imre: Kisvízfolyás Nógrádban (2016.)

3. Szilágyi János: Fürdőző bivalyok Apaj térségében (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

5

Címadományozás augusztus 20-a alkalmából

logó KDVVIZIG

Augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István ünnepén a vízügyi szolgálatban végzett eredményes munkájának
elismeréséül a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00