Elnöki kitüntetés Papanek Lászlónak

Az 1848. március 15-i forradalom 169. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át.

Papanek Lászlónak a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályának vezetőjének a hazai vízügyi ágazatban, különösen az árvízvédelem, a folyam- és tószabályozás, valamint a vízépítési műtárgyak rekonstrukciója területén végzett magas szintű szakmai munkája elismeréseként Magyarország Köztársasági Elnöke a MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE kitüntetést adományozta.

Papanek László okleveles építőmérnök, 1986 márciusától a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársa. A főiskola elvégzése után az Út- és Vasútépítő Vállalatnál dolgozott termelésirányítóként. 1997-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen vízépítés-szakon szerzett másoddiplomát. A vízügyi ágazathoz kerülésekor folyószabályozási ügyintézőként kezdett, majd az 1997. évtől Folyamszabályozási Csoport csoportvezető, a 2005. évtől a csoportvezetői feladatok mellé osztályvezető-helyettesi megbízást is kapott. 2016. január elsejétől az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály osztályvezetője. Már az Igazgatósághoz történő belépésétől a vízgazdálkodás és az ezzel összefüggő környezetvédelmi törekvések megvalósításának elkötelezett szószólója. Tevékenysége alapvetően az árvízvédelemre a folyam- és tószabályozásra, valamint a nagyműtárgyak megvalósítására, rekonstrukciójára, üzemeltetésére és fenntartására irányul. 2007. óta a Szentendre-szigeti árvízvédelmi szakasz védelemvezetője és ebben a minőségében munkatársaival együtt, a 2010. és 2013. évi árvizek alatt igen komoly szerepet vállalt a nagyszámú árvízi jelenség leküzdésében, a sikeres védekezésben, nem csak Igazgatóságunk területén, hanem a Felső-Tiszán és a Szamoson is.

A Magyar-Szlovák Határvízi Bizottság Ipoly Albizottságának 1996-óta tagja. A partner szlovák vízügyi igazgatósággal (SVP š.p. OZ Banská Bystrica) közösen beadott és megvalósított projektek (Ipoly hallépcsők megvalósítása, Ipoly határszakaszának és környezetének felmérése, Hidrológiai előrejelző rendszer az Ipoly vízgyűjtőjére) projektmenedzsere.

A Magyar Mérnöki Kamara tagja 1999-óta. 2003-tól szerepel a Felelős Műszaki Vezetői Névjegyzékben és 2011-től tagja a Magyar Hidrológiai Társaságnak. Rendszeresen tart előadásokat a Szent István Egyetem Környezettudományi kar hallgatóinak tározás, öntözés, árvízvédelem, folyószabályozás témakörökben, valamint más intézményekben (MMK, BME, Hidrológiai Társaság), a hivatásos nagyhajó és kishajó vezetői tanfolyamokon a hajózási földrajz, vízrajz és meteorológia elnevezésű tárgyak oktatója. 2009-től a Szent István Egyetem címzetes docense.

Kvassay hajózsilip

Események

XXIV. Ifjúsági Napok

mht2017. szeptember 21-22-én Dunaújvárosban került megrendezésre a Magyar Hidrológiai Társaság XXIV. Ifjúsági Napok című konferenciája. A KDVVIZIG munkatársai egy előadással és egy poszterrel készültek a rendezvényre:

Váradi Imre Miklós és Baros Tímea a "Drónok felhasználási lehetőségei a vízügyi szakmában" címmel tartottak előadást, mely az alábbi linken tekinthető meg:

előadás

Kondor Gergely "Pontfelhő-kiértékelési esettanulmányok" című poszterét állította ki, mellyel sikerült a legjobb poszter címet is megszereznie. A poszter és az oklevél az alábbi linkeken tekinthető meg:

poszter oklevél

A színvonalas munkákhoz és az elért sikerekhez ezúton gratulálunk!

Igazgatósági fotópályázat (2017. augusztus)

 A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság dolgozói körében meghirdetett fotópályázatra 2017. augusztus hónapban 14 db fénykép érkezett. A KDVVIZIG saját területén készült képek közül az alábbiak kapták a legjobb értékelést:

1. Bakos Tímea: Boldogi szitakötő (2017.)

2. Váradi Imre: Kisvízfolyás Nógrádban (2016.)

3. Szilágyi János: Fürdőző bivalyok Apaj térségében (2017.)

A beküldött képek a galériában megtekinthetők.

5

Címadományozás augusztus 20-a alkalmából

logó KDVVIZIG

Augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István ünnepén a vízügyi szolgálatban végzett eredményes munkájának
elismeréséül a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetője

Bővebben...:

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00