Büntetés-végrehajtási intézetek vezetőinek szakmai látogatása Igazgatóságunknál

bvfoto1

2015 júniusától a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint a Váci Fegyház és Börtön fogvatartottjai végeznek fenntartási munkákat a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében lévő műveken. Az elmúlt évek közös együttműködésének értékelésére, illetve az elkövetkező feladatok sikeres végrehajtása érdekében 2017. április 13-án szakmai programmal egybekötött egyeztető megbeszélésre került sor.

Bővebben...

VKGTT és SKV véleményezése

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozat alapján az öntözésfejlesztési beruházások elősegítése érdekében elkészült az Igazgatóságunk működési területét érintő Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV), melyek a lenti linkekről letölthetőek.

VKGTT: https://nff.vizugy.hu/Letoltes.aspx?FTGUID=62048f7d-eeab-4344-beea-1ae2f226822e


SKV: https://nff.vizugy.hu/Letoltes.aspx?FTGUID=1f05512c-ea8d-48e0-9811-f01f2530f7ec


7.2. melléklet: https://nff.vizugy.hu/Letoltes.aspx?FTGUID=04a3f49f-448b-41a6-b038-28375bbba206

 A VKGTT-re és SKV-ra vonatkozó észrevételeit, véleményét várjuk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen 2017. május 12-ig.

Közös mérőgyakorlat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával

mérő egyetem02A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával közös, egyidejű méréseket végeztünk a Duna bajai szakaszán és a Vén Dunán, 2017.március 30-án.  A KDVVIZIG részéről a Dr. Csoma János mérőhajó és személyzete, az Egyetem részéről az oktatók két saját mérőhajóval vettek részt a méréseken.

Bővebben...

Miniszteri Elismerő Oklevelek a Víz Világnap alkalmából

elismerésA Víz Világnapja alkalmából 2017. március 22-én megrendezett ünnepségen Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Frecska Mihály és Matula Zoltán kollégáinknak Miniszteri Elismerő Oklevelet illetve Miniszteri Emléktárgyat adott át. Az ünnepségen megemlítették, hogy a Vízügyi ágazat munkatársainak az 1848. március 15-i forradalom 169. évfordulója alkalmából, a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen, három MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE kitüntetést adományoztak. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság két munkatársa Papanek László az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályának vezetője és Kabay Sándor a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott igazgatója részesült a kitüntetésbe.

Bővebben...

Zsilipelési vízállás

Események

Kollégáink részt vettek az első Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület gyakorlatán

tuzolto01A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság III. Szakaszmérnökség működési területén, Tasson, 2017. március 30-án csütörtökön megrendezték az önkéntes alapon működő első Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület I. gyakorlatát, amely sikeresen teljesítette a minősítő szakvizsgát.

Együttműködés a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével

együttmükodesEgyüttműködési megállapodást írt alá a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság és a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

Az Ipoly folyó Nógrád megyei szakaszán, valamint a víztározók környékén a megállapodás szerint a helyi polgárőrök segítik a vízügyi védművek őrszemélyzetének munkáját. Szükség esetén jelentést adnak a gátak állapotáról, jelentik, ha adott esetben meghibásodásokat, rendellenességeket észlelnek, árvizek idején pedig bekapcsolódnak a védekezési, elhárítási tevékenységbe.

Kvassay emlékszoba ünnepélyes átadása

szalagA Vízügyi szolgálat kiemelt feladatának tartja Kvassay Jenő emlékének felidézését, őrzését, munkásságának bemutatását, így az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2014. szeptemberében Emlékbizottságot hozott létre, mely szorosan – együttműködve az Őrbottyán város önkormányzatával és a Kvassay Alapítvánnyal – több célt tűzött ki maga elé.

Szilágyi Attila igazgató a Kvassay emlékszoba avatási ünnepségen hangsúlyozta, hogy ezen célok elérésében a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kiemelt felelősséget érzett, mivel az igazgatóság működési területén található több Kvassay irányításának idejében megfogalmazódó vagy megvalósult vízgazdálkodási beavatkozás, köztük a Ráckevei-(Soroksári)-Dunaág szabályozásának fontos létesítménye a Kvassay nevét viselő felső szabályozó műtárgycsoport.

Igazgatói elismerések a Víz Világnapja alkalmából

BeszdA Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság I. szakaszmérnökségén a Víz Világnapja alkalmából 2017. március 21-én megrendezett ünnepségén jelen voltak az Igazgatóság vezetősége, az őrbottyáni Kvassay Jenő Általános iskola igazgatója és diákjai valamint a Duna Múzeum Múzeumvezetője és munkatársai.

Szilágyi Attila a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság igazgatója beszédében emlékeztetett, hogy Március 22. alkalmat teremt arra, hogy végiggondoljuk, mit jelent számunkra a víz, mint az élet jelképe, szimbóluma, melyet joggal tekinthetünk az élet bölcsőjének. 1993. óta ezen a napon, évente megünnepeljük a Víz Világnapját, Az ENSZ közgyűlése 1992-93. évi ülésszaka vezette be az 1992. évi dublini környezetvédelmi konferencia javaslatára.

XI. Fotóposzter pályázat a Vízről

A MHT BTSz és az ME MFK a fenti gondolatok jegyében a VÍZ ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, természet-ben betöltött szerepének, sokirányú felhasználásának, a Víz és az Ember kapcsolatának bemutatására fotóposzter (saját fotók + magyarázószöveg felhasználásával készített, poszter formájú) pályázatot hirdet. Ezen bárki részt vehet a Föld bármely pontján készített fotók felhasználásával!

Adatlap letöltése itt!


Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00