MEGHÍVÓ és PROGRAM az V. Hidak és Hídépítők Napja 2017. május 20.

Kedves Meghívott Vendégünk!

Már hagyománynak tekinthető, hogy minden évben Nepomuki Szent János tiszteletére rendezzük meg a HIDAK és HÍDÉPÍTŐK NAPJÁT.

Kérjük, hogy meghívásunkat küldje tovább kollégáinak és mindazoknak (barátoknak, családtagoknak), akik Ön szerint örömmel részt
vennének ezen az ünnepen.

Bízva a találkozásban!

Hídépítők Egyesülete

MEGHÍVÓ és PROGRAM new

 

Kisgépkezelői tanfolyam

Egy napos kisgépkezelői tanfolyamot szervezett, 2017. április 27-én a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság III. Szakaszmérnöksége.

Bővebben...

ISO 9001:2008 Minőségirányítási rendszer felülvizsgálati auditja a Vízrajzi szakágazatnál

kut2017. április 10-11-én a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Vízrajzi szakágazatán és a II. Szakaszmérnökségen „A vízrajzi törzsállomási jegyzékben szereplő és a vízügyi igazgatóság által jóváhagyott állomásjegyzékben szereplő vízrajzi állomásokon keletkező vízrajzi adatok észlelése, mérése, feldolgozása, felhasználókhoz való eljuttatása és archiválása” ISO 9001:2008 Minőségirányítási rendszer felülvizsgálati auditja megtörtént külső auditor részvételével. Az auditálást az SGS Hungária Kft. munkatársa végezte.

Bővebben...

Büntetés-végrehajtási intézetek vezetőinek szakmai látogatása Igazgatóságunknál

bvfoto1

2015 júniusától a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint a Váci Fegyház és Börtön fogvatartottjai végeznek fenntartási munkákat a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében lévő műveken. Az elmúlt évek közös együttműködésének értékelésére, illetve az elkövetkező feladatok sikeres végrehajtása érdekében 2017. április 13-án szakmai programmal egybekötött egyeztető megbeszélésre került sor.

Bővebben...

Zsilipelési vízállás

Események

Kollégáink részt vettek az első Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület gyakorlatán

tuzolto01A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság III. Szakaszmérnökség működési területén, Tasson, 2017. március 30-án csütörtökön megrendezték az önkéntes alapon működő első Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület I. gyakorlatát, amely sikeresen teljesítette a minősítő szakvizsgát.

Együttműködés a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével

együttmükodesEgyüttműködési megállapodást írt alá a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság és a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

Az Ipoly folyó Nógrád megyei szakaszán, valamint a víztározók környékén a megállapodás szerint a helyi polgárőrök segítik a vízügyi védművek őrszemélyzetének munkáját. Szükség esetén jelentést adnak a gátak állapotáról, jelentik, ha adott esetben meghibásodásokat, rendellenességeket észlelnek, árvizek idején pedig bekapcsolódnak a védekezési, elhárítási tevékenységbe.

Kvassay emlékszoba ünnepélyes átadása

szalagA Vízügyi szolgálat kiemelt feladatának tartja Kvassay Jenő emlékének felidézését, őrzését, munkásságának bemutatását, így az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2014. szeptemberében Emlékbizottságot hozott létre, mely szorosan – együttműködve az Őrbottyán város önkormányzatával és a Kvassay Alapítvánnyal – több célt tűzött ki maga elé.

Szilágyi Attila igazgató a Kvassay emlékszoba avatási ünnepségen hangsúlyozta, hogy ezen célok elérésében a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kiemelt felelősséget érzett, mivel az igazgatóság működési területén található több Kvassay irányításának idejében megfogalmazódó vagy megvalósult vízgazdálkodási beavatkozás, köztük a Ráckevei-(Soroksári)-Dunaág szabályozásának fontos létesítménye a Kvassay nevét viselő felső szabályozó műtárgycsoport.

Igazgatói elismerések a Víz Világnapja alkalmából

BeszdA Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság I. szakaszmérnökségén a Víz Világnapja alkalmából 2017. március 21-én megrendezett ünnepségén jelen voltak az Igazgatóság vezetősége, az őrbottyáni Kvassay Jenő Általános iskola igazgatója és diákjai valamint a Duna Múzeum Múzeumvezetője és munkatársai.

Szilágyi Attila a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság igazgatója beszédében emlékeztetett, hogy Március 22. alkalmat teremt arra, hogy végiggondoljuk, mit jelent számunkra a víz, mint az élet jelképe, szimbóluma, melyet joggal tekinthetünk az élet bölcsőjének. 1993. óta ezen a napon, évente megünnepeljük a Víz Világnapját, Az ENSZ közgyűlése 1992-93. évi ülésszaka vezette be az 1992. évi dublini környezetvédelmi konferencia javaslatára.

XI. Fotóposzter pályázat a Vízről

A MHT BTSz és az ME MFK a fenti gondolatok jegyében a VÍZ ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, természet-ben betöltött szerepének, sokirányú felhasználásának, a Víz és az Ember kapcsolatának bemutatására fotóposzter (saját fotók + magyarázószöveg felhasználásával készített, poszter formájú) pályázatot hirdet. Ezen bárki részt vehet a Föld bármely pontján készített fotók felhasználásával!

Adatlap letöltése itt!


Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Központi telefon: +36 1 477 35 00